Grand Anglo-Français Blanc et Orange: Prijs, kenmerken en meer

Grand Anglo-Français Blanc et Orange rust uit na een lange wandeling in het bos

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange, een ras dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk, is een fascinerende fusie van Engelse en Franse jachthonden, gecultiveerd uit een verlangen om een superieure jager te creëren. 

Dit FCI erkende ras is het resultaat van zorgvuldige fokpraktijken die gericht waren op het combineren van de snelheid en behendigheid van Engelse Foxhounds met de sterke geursensitiviteit en uithoudingsvermogen van inheemse Franse jachthonden. 

Het ras werd specifiek ontwikkeld om te jagen in de gevarieerde landschappen van Frankrijk, van dichte bossen tot open velden, en werd gewaardeerd om zijn vermogen om groot wild zoals herten en everzwijnen op te sporen.

Gedurende de jaren heeft de Grand Anglo-Français Blanc et Orange zich onderscheiden door zijn opmerkelijke jachtkwaliteiten, maar ook door zijn evenwichtige temperament, waardoor hij een geliefde metgezel buiten het jachtseizoen werd. 

De ontwikkeling van dit ras weerspiegelt de rijke traditie van de jacht in Frankrijk en de invloed van Engelse jachthonden, en markeert een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Europese jachthondenrassen.

FCI rasgroep 6 lopende honden en zweethonden

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange is een indrukwekkend hondenras dat bekend staat om zijn unieke combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en jachtpassie. 

Dit ras, ontstaan uit de kruising tussen Engelse Foxhounds en Franse jachthonden, vertoont een prachtige witte vacht met oranje markeringen, die het niet alleen een opvallend uiterlijk geven, maar ook praktisch zijn tijdens de jacht. 

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange is een lid van de FCI Groep 6, die lopende honden en zweethonden omvat, evenals soortgelijke rassen. 

Deze groep herbergt honden die gespecialiseerd zijn in het volgen van geuren, een vaardigheid waarin de Grand Anglo-Français Blanc et Orange uitblinkt. 

Zijn vermogen om over grote afstanden te werken en zijn vasthoudendheid bij het volgen van een spoor maken hem een waardevolle metgezel voor jagers.

Het uiterlijk van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange, een door de FCI erkend en van oorsprong in Frankrijk gefokt hondenras, staat bekend om zijn nobele en krachtige voorkomen. 

Dit ras, met zijn statige houding, heeft een indrukwekkende schofthoogte die varieert van 60 tot 70 cm, wat bijdraagt aan zijn majestueuze uitstraling.

De vacht van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange is een van zijn meest opvallende kenmerken. 

Zijn zachte kortharige vacht biedt niet alleen bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, maar accentueert ook de karakteristieke witte en oranje kleuren die dit ras zijn naam geven. 

Deze harmonieuze kleurverdeling, gecombineerd met de gladde textuur van de vacht, zorgt voor een opvallende en elegante verschijning.

De expressieve ogen van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange, vaak donker van kleur, weerspiegelen een alerte en vriendelijke persoonlijkheid. Deze blik, vol intelligentie en nieuwsgierigheid, draagt bij aan de charme van het ras.

Als een ras dat zijn oorsprong vindt in de Franse jachtcultuur, combineert de Grand Anglo-Français Blanc et Orange atletische bouw met elegantie. 

Zijn uiterlijk reflecteert de functionaliteit die nodig is voor de jacht, terwijl het tegelijkertijd een aantrekkelijke gezinshond is.

Erfelijke ziektes en aandoeningen

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange, een robuust en energiek hondenras, is over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen, kunnen zij vatbaar zijn voor bepaalde erfelijke ziektes en aandoeningen. 

Potentiële eigenaren en fokkers dienen bewust te zijn van deze gezondheidsproblemen om de best mogelijke zorg te kunnen bieden:

 1. Heupdysplasie: Een veelvoorkomende aandoening bij grotere rassen, waarbij de heupgewrichten abnormaal ontwikkelen, wat tot artritis en pijn kan leiden.
 2. Elleboogdysplasie: Een ontwikkelingsstoornis van het ellebooggewricht, wat kreupelheid en pijn kan veroorzaken.
 3. Otitis Externa: Oorinfecties, vaak als gevolg van de hangende oren die de luchtcirculatie beperken.
 4. Gastrische dilatatie-volvulus (maagdraaiing): Een levensbedreigende toestand waarbij de maag zich vult met gas en draait.
 5. Epilepsie: Een neurologische aandoening die leidt tot toevallen.
 6. Hartziekten: Inclusief aandoeningen zoals dilaterende cardiomyopathie.
 7. Atopische Dermatitis: Een allergische huidaandoening die leidt tot chronische jeuk en ontsteking.

Het karakter van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange

Het karakter van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange is een fascinerende combinatie van kracht, intelligentie en toewijding, wat dit ras tot een uitmuntende metgezel en jachthond maakt. 

Deze honden staan bekend om hun evenwichtige en stabiele temperament, waarbij ze zowel in het veld als thuis hun veelzijdigheid tonen. 

Hun oorsprong als jachthonden heeft hen begiftigd met een scherp jachtinstinct en een onvermoeibare werkethiek, maar ze bezitten ook een zachte kant die hen liefdevolle en loyale gezinsleden maakt.

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange is sociaal en geniet van het gezelschap van mensen, inclusief kinderen. 

Ze zijn geduldig en beschermend, waardoor ze uitstekend in een gezinsomgeving passen. Ondanks hun grootte en kracht, benaderen ze de wereld met een vriendelijke houding, altijd klaar om te leren en te behagen.

Grand Anglo-Français Blanc et Orange geniet van de natuur en speelt er op los

De verzorging van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange

De verzorging van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange vraagt om een toegewijde aanpak, gezien hun actieve aard en specifieke behoeften. 

Deze honden hebben een robuust lichaam en een kortharige vacht die relatief weinig onderhoud vereist. 

Regelmatig borstelen helpt om losse haren te verwijderen en de huid gezond te houden, terwijl baden slechts sporadisch nodig is, tenzij de hond bijzonder vuil is.

Gezien hun energie en werklust, is dagelijkse lichaamsbeweging essentieel. Lange wandelingen, rennen in een veilig gebied of deelname aan hondensporten kunnen helpen om hun fysieke en mentale gezondheid te ondersteunen. Deze activiteiten bieden ook een uitstekende kans voor bonding en training.

Gezondheidszorg is een ander belangrijk aspect van de verzorging. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor vaccinaties, preventieve behandelingen tegen parasieten en gezondheidscontroles zijn noodzakelijk om mogelijke erfelijke aandoeningen vroegtijdig te identificeren en te behandelen.

Voeding speelt een cruciale rol in het welzijn van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange. Een evenwichtig dieet, rijk aan voedingsstoffen, afgestemd op hun leeftijd, grootte en activiteitsniveau, ondersteunt hun energiebehoefte en draagt bij aan een lang en gezond leven.

Socialisatie en opvoeding

De socialisatie en opvoeding van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange zijn cruciale elementen in het ontwikkelen van een goed aangepaste en evenwichtige hond. 

Vanwege hun intelligentie en energie is het belangrijk om al op jonge leeftijd met hun training en socialisatie te beginnen. Dit zorgt ervoor dat ze leren omgaan met verschillende mensen, dieren en situaties, wat essentieel is voor hun gedragsontwikkeling.

Een consistente, positieve trainingsbenadering werkt het beste voor de Grand Anglo-Français Blanc et Orange, gezien hun sterke wil en onafhankelijke aard. 

Basiscommando’s, gehoorzaamheidstraining en leibandtraining zijn fundamenteel, samen met trainingen die hun mentale stimulatie bevorderen en hun natuurlijke jachtinstincten op een positieve manier kanaliseren.

Socialisatie omvat het blootstellen van de hond aan verschillende omgevingen, geluiden en ervaringen. 

Dit helpt om angst of agressie tegenover onbekende situaties te minimaliseren en bevordert hun vermogen om zich aan te passen en te reageren op de wereld om hen heen.

Hoeveel ervaring vereisen deze honden

Het bezitten van een Grand Anglo-Français Blanc et Orange kan zowel voor ervaren als voor onervaren hondeneigenaren een verrijkende ervaring zijn, maar het vereist wel een zekere mate van kennis en toewijding. 

Dit ras staat bekend om zijn intelligentie, energie en onafhankelijkheid, wat betekent dat een consequente en positieve trainingsaanpak noodzakelijk is.

Voor ervaren hondeneigenaren biedt de Grand Anglo-Français Blanc et Orange de kans om hun vaardigheden in hondentraining en -management toe te passen. 

Hun kennis over hondengedrag en trainingsmethoden kan helpen om de natuurlijke jachtdrift en energie van deze honden in goede banen te leiden.

Onervaren eigenaren zullen echter merken dat een Grand Anglo-Français Blanc et Orange een stijle leercurve kan hebben. 

Het is belangrijk dat nieuwe eigenaren bereid zijn om te leren over effectieve trainingstechnieken, socialisatiepraktijken en de specifieke behoeften van dit ras. 

Het zoeken van begeleiding bij een professionele hondentrainer of het deelnemen aan gehoorzaamheidscursussen kan essentieel zijn om succesvolle relaties op te bouwen.

Is training noodzakelijk?

Training is onmisbaar voor de Grand Anglo-Français Blanc et Orange. Dit ras, met zijn krachtige jachtdrift en hoge energieniveau, vereist een gestructureerde training om hun potentieel als gehoorzame en sociale huisdieren te realiseren. 

Vanaf jonge leeftijd helpt training bij het vormen van de basis voor goede manieren en bevordert het een sterke band tussen hond en eigenaar.

Door hun intelligentie zijn Grand Anglo-Français Blanc et Orange honden vaak snel van begrip, wat de training vergemakkelijkt. 

Echter, hun onafhankelijke aard kan soms een uitdaging vormen, waardoor consistentie, geduld en positieve bekrachtiging essentieel zijn in het trainingsproces. 

Basisgehoorzaamheidstraining, zoals zit, blijf, en hier komen, legt het fundament voor verdere training en sociale interactie.

Naast basisgehoorzaamheid is het ook belangrijk om te investeren in socialisatietraining, waarbij de hond wordt blootgesteld aan diverse mensen, dieren en omgevingen. Dit bevordert aanpassingsvermogen en voorkomt angst of agressie in nieuwe situaties.

Hoeveel beweging hebben deze honden dagelijks nodig

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange, bekend om zijn energie en uithoudingsvermogen, vereist aanzienlijke dagelijkse beweging om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. 

Dit ras is gefokt voor de jacht, wat betekent dat ze van nature een hoge behoefte hebben aan activiteit. 

Dagelijks hebben ze minimaal één tot twee uur beweging nodig, waarbij activiteiten variëren van lange wandelingen en hardloopsessies tot speeltijd in een veilig afgesloten gebied.

Deze beweging is niet alleen cruciaal voor het behoud van hun fysieke gezondheid, door het voorkomen van overgewicht en het bevorderen van cardiovasculaire fitheid, maar ook voor hun mentale welzijn. 

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange heeft uitdagingen en stimulatie nodig om verveling en potentieel destructief gedrag te voorkomen. 

Activiteiten zoals behendigheidstraining, apporteren, en speurwerk kunnen helpen om hun geest scherp te houden en hun natuurlijke jachtdrift op een positieve manier te kanaliseren.

Closes up van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange

Hoe is de omgang met kinderen en andere huisdieren

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange staat bekend om zijn vriendelijke en loyale karakter, wat hem een uitstekende gezinsgenoot maakt, inclusief gezinnen met kinderen en andere huisdieren. 

Deze honden hebben een zachtmoedige aard en tonen vaak een natuurlijke geduldigheid en zorgzaamheid richting kinderen. 

Echter, vanwege hun grootte en energieniveau, is toezicht aangeraden wanneer ze interactie hebben met jongere kinderen, om onbedoelde omverwerping te voorkomen.

In de omgang met andere huisdieren kan de Grand Anglo-Français Blanc et Orange, mits correct gesocialiseerd vanaf jonge leeftijd, goed overweg met andere honden en zelfs katten. 

Hun jachtinstinct vereist echter aandacht; introducties moeten zorgvuldig en geleidelijk gebeuren, vooral bij kleinere dieren.

Socialisatie speelt een cruciale rol in het ontwikkelen van hun vermogen om goed samen te leven met kinderen en andere huisdieren. 

Vroege en positieve ervaringen met diverse situaties en wezens helpen om eventuele dominantie of prooidrift te minimaliseren en bevorderen een harmonieuze integratie in het gezin.

Voordelen van een Grand Anglo-Français Blanc et Orange

 1. Loyaal en Toegewijd: Ze vormen sterke banden met hun gezin en zijn uitstekende waakhonden.
 2. Energiek en Actief: Ideaal voor actieve gezinnen of individuen die genieten van buitenactiviteiten.
 3. Intelligent: Ze zijn leergierig en reageren goed op training, wat ze veelzijdig maakt in hondensporten.
 4. Goede Gezelschapshonden: Hun vriendelijke aard maakt ze geschikt voor gezinnen met kinderen.
 5. Sterk Jachtinstinct: Uitstekende jachthonden voor liefhebbers van de jachtsport.

Nadelen van een Grand Anglo-Français Blanc et Orange

 1. Hoge Energiebehoeften: Vereist dagelijkse, intensieve beweging die niet voor elke eigenaar haalbaar is.
 2. Sterk Jachtinstinct: Kan een uitdaging zijn in gebieden met veel wild of kleinere huisdieren.
 3. Grootte en Kracht: Kan overweldigend zijn voor onervaren eigenaren of gezinnen met kleine kinderen.
 4. Verzorging: Hun vacht heeft regelmatig onderhoud nodig, vooral in de ruiperiode.
 5. Ruimtebehoeften: Ze gedijen het beste in een huis met een ruime tuin of toegang tot open ruimtes.

Levensverwachting

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange heeft een gemiddelde levensverwachting van ongeveer 10 tot 12 jaar. Zoals bij alle hondenrassen, kan hun levensduur beïnvloed worden door genetische factoren, levensstijl en de kwaliteit van de zorg die ze ontvangen.

Prijs bij fokkers en adoptie

Wat betreft de aanschafkosten, de prijs voor een Grand Anglo-Français Blanc et Orange puppy van een gerenommeerde fokker kan variëren afhankelijk van diverse factoren zoals locatie, afkomst en of de hond al dan niet voor showdoeleinden wordt gekocht. 

Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €600 en €1200. Deze kosten weerspiegelen de investering in gezondheidsonderzoeken, vaccinaties, en andere zorg die de fokker heeft geleverd om de puppy een gezonde start in het leven te geven.

Adoptie is een waardevol alternatief dat potentiële eigenaren in overweging kunnen nemen. Hoewel specifieke adoptiekosten kunnen variëren, liggen deze over het algemeen aanzienlijk lager dan de aankoopprijs bij fokkers.

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *