De majestueuze Grand Anglo-Français blanc et noir: Een ras vol elegantie

Grand Anglo-Français blanc et noir is afkomstig van de “Bâtard Anglo-Saintongeois”, een type dat verscheen in het midden van de 19e eeuw en die het resultaat was van een kruising tussen de Saintongeois en de Foxhound.

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is een uniek hondenras dat ontstaan is uit de kruising tussen Engelse foxhounds en Franse scenthounds, met name de Franse zwart-wit honden uit de late 19e en vroege 20e eeuw. 

Dit ras is specifiek ontwikkeld voor de jacht op groot wild zoals herten en zwijnen, en staat bekend om zijn uithoudingsvermogen, snelheid en kracht.

Deze hond werd gefokt om te jagen in meutes, waarbij zijn sterke neus en vermogen om langere tijd over moeilijk terrein te jagen, zeer gewaardeerd werden. 

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir combineert de beste kwaliteiten van zijn voorouders: de vastberadenheid en het olfactorisch talent van de Franse honden met de snelheid en het uithoudingsvermogen van de Engelse foxhounds.

Dit ras is relatief zeldzaam, zelfs in zijn thuisland Frankrijk, en is buiten Frankrijk vrijwel onbekend. Het is erkend door de Fédération Cynologique Internationale (FCI), waar het deel uitmaakt van de groep scenthounds.

De geschiedenis van de Grand Anglo-Français Blanc et Noir weerspiegelt de rijke traditie van de jacht in Frankrijk en Engeland, en het ras blijft een favoriet onder jagers die de voorkeur geven aan traditionele jachthonden.

FCI Groep 6 lopende honden en zweethonden

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is een prestigieus hondenras dat tot stand kwam door de kruising van Engelse en Franse jachthonden, met als doel een superieure jachthond te creëren voor de jacht op groot wild. 

Dit ras behoort tot de FCI Groep 6, die lopende honden, zweethonden en verwante rassen omvat. Kenmerkend voor dit ras is zijn statige verschijning, met een opvallende zwarte en witte vacht die niet alleen elegantie uitstraalt maar ook praktisch is voor de jacht. 

Met hun scherpe zintuigen en krachtige lichaamsbouw zijn de Grand Anglo-Français Blanc et Noir honden uitstekende speurders die kunnen werken in diverse terreinen.

Verschil tussen Grand Anglo-Français blanc et noir en de Français blanc et noir

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir en de Français Blanc et Noir zijn beide Franse jachthondenrassen, maar ze verschillen in enkele sleutelaspecten die ze uniek maken.

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is een kruising tussen Engelse foxhounds en Franse jachthonden, ontwikkeld om groot wild te jagen, zoals herten en zwijnen. 

Dit ras staat bekend om zijn grootte, kracht en uithoudingsvermogen, met een sterke, atletische bouw. Ze zijn uitstekende speurhonden met een diepe, melodieuze blaf en worden gewaardeerd om hun werklust en vermogen om in moeilijk terrein te jagen.

De Français Blanc et Noir, daarentegen, is een puur Frans ras, gefokt voor het jagen op kleiner wild zoals vossen en hazen. 

Dit ras is iets kleiner en lichter dan de Grand Anglo-Français Blanc et Noir, maar staat nog steeds bekend om zijn uithoudingsvermogen en jachtvaardigheden. 

Ze hebben een vergelijkbare vachtkleur, maar de Français Blanc et Noir heeft een meer verfijnde bouw en een iets kalmer temperament, waardoor ze ook geschikt zijn als gezelschapshond.

Hoewel beide rassen uitstekende jagers zijn met vergelijkbare kleurpatronen, onderscheiden ze zich door hun grootte, afkomst, jachtvaardigheden en temperament, waardoor ze elk geschikt zijn voor verschillende soorten jacht en levensstijlen.

Het uiterlijk van de Grand Anglo-Français blanc et noir

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir, een indrukwekkend lid van de grote franse jachthonden, combineert de kracht van Engels-Franse jachthonden met een elegante verschijning. 

Dit ras, herkenbaar aan zijn statige zwarte mantel met kenmerkende witte vlekken, vooral boven de ogen en op de borst, straalt zowel kracht als gratie uit. 

De schofthoogte van deze honden varieert, waarbij reuen en teven een imposante gestalte bereiken, essentieel voor hun rol als meutehonden.

De vacht van de Grand Anglo-Français Blanc et Noir vraagt specifieke zorg om hun kenmerkende kleur en textuur te behouden. 

Hun grote, hangende oren en diepe, expressieve ogen geven deze honden een vriendelijke uitstraling. 

Ondanks zijn grootte, is de Grand Anglo-Français Blanc et Noir bekend om zijn mild rustgevende werking binnen het gezin, maar blijft waakzaam als hound.

Erfelijke ziektes en aandoeningen

Bij de Grand Anglo-Français Blanc et Noir, zoals bij alle hondenrassen, is het van belang om bewust te zijn van erfelijke ziektes en aandoeningen die de gezondheid van de hond kunnen beïnvloeden. Door zorgvuldig onderzoek hebben we enkele specifieke gezondheidsproblemen geïdentificeerd die bij dit ras kunnen voorkomen.

 1. Heupdysplasie: Een veelvoorkomend probleem bij grotere rassen, wat pijn en mobiliteitsproblemen kan veroorzaken.
 2. Elleboogdysplasie: Net als heupdysplasie, maar dan in de ellebogen, kan dit leiden tot kreupelheid.
 3. Bloat of maagtorsie: Een levensbedreigende aandoening waarbij de maag draait en gas zich ophoopt.
 4. Otitis Externa: Ontstekingen van het oor, vaak veroorzaakt door de vorm van de oren die luchtstroom beperken.
 5. Ectropion: Een aandoening waarbij het onderste ooglid naar buiten draait, waardoor het oog droog en geïrriteerd raakt.
 6. Hartziekten: Grote hondenrassen kunnen vatbaar zijn voor bepaalde hartproblemen.
 7. Gewrichtsproblemen: Door hun grote gestalte kunnen gewrichtsproblemen zoals artritis voorkomen.

Het karakter van de Grand Anglo-Français blanc et noir

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is een ras dat bekend staat om zijn evenwichtige en standvastige karakter. Als een van de grotere hondenrassen, combineert deze hond een indrukwekkende fysieke verschijning met een kalme en toegewijde persoonlijkheid. 

Oorspronkelijk gefokt als jachthond, bezit dit ras een natuurlijk jachtinstinct, gekoppeld aan een sterke drang om te werken en te behagen. 

Hun intelligentie en aanpassingsvermogen maken ze niet alleen uitstekend in het veld, maar ook als gezelschapshonden.

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is loyaal en beschermend naar zijn familie toe, waardoor hij een uitstekende waakhond is. 

Zijn sociale aard betekent dat hij goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren, mits hij van jongs af aan goed gesocialiseerd is. 

Dit ras vereist een consequente opvoeding en voldoende mentale en fysieke uitdagingen om gelukkig te blijven. Ze waarderen gezelschap en houden ervan deel uit te maken van het dagelijks leven van hun familie

Grand Anglo-Français blanc et noir geniet van zijn wandeling door de natuur

De verzorging van de Grand Anglo-Français blanc et noir

De verzorging van de Grand Anglo-Français Blanc et Noir vereist aandacht voor zowel zijn fysieke als mentale welzijn. 

Dit ras heeft een korte, dichte vacht die regelmatig moet worden geborsteld om dode haren te verwijderen en de huid gezond te houden. 

Hoewel de vachtverzorging relatief eenvoudig is, kan tijdens de rui extra verzorging nodig zijn om losse haren onder controle te houden.

Als een energiek en actief ras, heeft de Grand Anglo-Français Blanc et Noir veel beweging nodig. Lange wandelingen, hardlopen, en de mogelijkheid om vrij in een veilig gebied te rennen zijn essentieel voor zijn fysieke en mentale gezondheid. 

Dit ras geniet van buitenactiviteiten en maakt een uitstekende metgezel voor actieve gezinnen.

Socialisatie en opvoeding van de Grand Anglo-Français blanc et noir

De socialisatie en opvoeding van de Grand Anglo-Français Blanc et Noir zijn cruciale aspecten in de ontwikkeling van dit nobele ras. 

Vanaf puppytijd is het essentieel om deze honden bloot te stellen aan een breed scala aan mensen, dieren en omgevingen om hen te helpen uitgroeien tot evenwichtige en zelfverzekerde volwassenen. 

Een vroege en consistente socialisatie legt de basis voor een hond die goed aangepast is en positief reageert op zowel bekende als onbekende situaties.

Opvoeding vereist een geduldige, maar standvastige aanpak. Dit ras is intelligent en leergierig, maar heeft duidelijke richtlijnen en grenzen nodig. 

Positieve bekrachtiging, zoals lofprijzingen en beloningen, werkt effectief bij het trainen van de Grand Anglo-Français Blanc et Noir, en helpt bij het versterken van de band tussen hond en eigenaar. 

Consequentie in training en regels zorgt ervoor dat ze de verwachtingen begrijpen en volgen.

Het krachtige jachtinstinct van de Grand Anglo-Français Blanc et Noir betekent dat training ook moet focussen op gehoorzaamheid en recall-commando’s, vooral in open gebieden.

Hoeveel ervaring vereist deze hond

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir, met zijn nobele afkomst en krachtige jachtinstinct, is een ras dat zowel ervaren als onervaren hondeneigenaren kan aanspreken. 

Echter, de mate van ervaring van de eigenaar kan een aanzienlijke invloed hebben op het welzijn en de tevredenheid van de hond. 

Voor ervaren hondeneigenaren, die al bekend zijn met de nuances van hondentraining en -gedrag, kan dit ras een verrijkende aanvulling zijn op het gezin. 

Hun kennis en vaardigheden zijn waardevol bij het hanteren van de sterke persoonlijkheid en het energieniveau van de Grand Anglo-Français Blanc et Noir.

Voor onervaren eigenaren biedt dit ras een unieke uitdaging, maar ook een kans om te leren en te groeien. 

Het is essentieel dat nieuwe eigenaren bereid zijn zich te verdiepen in effectieve trainingsmethoden, socialisatiepraktijken en de specifieke behoeften van dit ras. 

Ondersteuning zoeken bij hondentrainers of lid worden van hondensportclubs kan onervaren eigenaren helpen de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol voor een Grand Anglo-Français Blanc et Noir te zorgen.

Is training noodzakelijk?

Training is absoluut noodzakelijk voor de Grand Anglo-Français Blanc et Noir, een ras met een sterk jachtinstinct en een energieke aard. 

Deze honden zijn intelligent en leergierig, maar hun onafhankelijke karakter vereist een consistente en geduldige trainingsbenadering. 

Training helpt niet alleen bij het vormen van een sterke band tussen de hond en de eigenaar, maar zorgt er ook voor dat de Grand Anglo-Français Blanc et Noir sociaal goed aangepast is en veilig kan interageren met andere honden en mensen.

Een vroege socialisatie en basisgehoorzaamheidstraining zijn cruciaal om te zorgen voor een welgemanierde volwassen hond. 

Deze training omvat commando’s zoals ‘zit’, ‘blijf’, en ‘hier’, evenals leibandtraining en recall-oefeningen die essentieel zijn voor hun veiligheid tijdens het wandelen of jagen. 

Daarnaast helpt training bij het beheersen van hun krachtige jachtdrift in een niet-jachtomgeving, waardoor ze zich aanpassen aan een meer huiselijke levensstijl.

Hoeveel beweging heeft dit ras dagelijks nodig

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir, bekend om zijn energieke en werklustige aard, vereist aanzienlijke dagelijkse beweging om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. 

Als ras dat oorspronkelijk werd gefokt voor de jacht, beschikken deze honden over een hoge mate van uithoudingsvermogen en een natuurlijke behoefte aan activiteit. 

Dagelijks hebben ze minstens één tot twee uur beweging nodig, idealiter in de vorm van lange wandelingen, hardloopsessies, of speeltijd in een veilig afgesloten gebied.

Naast de basisbehoeften van lichaamsbeweging, profiteren Grand Anglo-Français Blanc et Noir honden ook van mentale stimulatie. 

Activiteiten zoals speurwerk, behendigheidstraining, of interactief speelgoed kunnen helpen om hun geest scherp te houden en verveling te voorkomen. 

Het is belangrijk om een mix van fysieke activiteit en mentale uitdagingen te bieden om aan hun algehele welzijnsbehoeften te voldoen.

Grand Anglo-Français blanc et noir rust uit tijdens zijn wandeling

Hoe is de omgang met kinderen en andere huisdieren

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir staat bekend om zijn evenwichtige en vriendelijke karakter, waardoor hij over het algemeen goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren. 

Deze honden zijn geduldig en beschermend, wat hen uitstekende metgezellen maakt voor gezinnen. Hun sociale aard en liefde voor gezelschap betekenen dat ze genieten van interactie en deelname aan familieactiviteiten.

Ondanks hun grote formaat en jachtinstinct, kan de Grand Anglo-Français Blanc et Noir met de juiste introductie en begeleiding leren om voorzichtig te zijn rond kinderen en harmonieus samen te leven met andere huisdieren. 

Vroege socialisatie speelt een cruciale rol in het ontwikkelen van hun sociale vaardigheden en zorgt ervoor dat ze zich comfortabel voelen in diverse situaties.

Voordelen van de Grand Anglo-Français blanc et noir

 1. Loyaal en Beschermend: Ze zijn uitstekende waakhonden die een sterke band met hun familie vormen.
 2. Intelligent en Trainbaar: Hun slimheid maakt ze ontvankelijk voor training, ideaal voor gehoorzaamheid en andere hondensporten.
 3. Sociaal: Goed gesocialiseerd, kunnen ze goed overweg met kinderen en andere huisdieren.
 4. Actief: Perfect voor actieve gezinnen, liefhebbend van lange wandelingen en buitenactiviteiten.
 5. Robuust: Sterk en veerkrachtig, aangepast aan diverse werkomgevingen.

Nadelen van de Grand Anglo-Français blanc et noir

 1. Hoge Bewegingsbehoefte: Vereist veel fysieke activiteit die niet iedere eigenaar kan bieden.
 2. Prooidrift: Hun jachtinstinct kan een uitdaging vormen rond kleine dieren en in open gebieden.
 3. Ruimtebehoefte: Niet geschikt voor kleine woonruimtes vanwege hun grootte.
 4. Training en Socialisatie: Heeft een consequente opvoeding nodig vanaf jonge leeftijd om gedragsproblemen te voorkomen.
 5. Verzorging: Hun vacht vereist regelmatige verzorging, vooral in de ruiperiode.

Levensverwachting

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir heeft een levensverwachting die typisch varieert tussen de 10 tot 12 jaar. 

Zoals bij alle hondenrassen, kan de levensduur van individuele honden variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals genetica, levensstijl, en toegang tot kwalitatieve veterinaire zorg.

Prijs bij fokker en adoptie

Wat betreft de kosten, de prijs van een Grand Anglo-Français Blanc et Noir pup van een gerenommeerde fokker kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van de stamboom, gezondheidstesten van de ouders, en of de pup showkwaliteit heeft. 

Prijzen kunnen uiteenlopen van ongeveer €600 tot €1200 of meer voor pups met een uitstekende afstamming.

Adoptie is een andere optie voor diegenen die een Grand Anglo-Français Blanc et Noir in hun leven willen verwelkomen. Hoewel de initiële kosten voor adoptie vaak lager zijn, met adoptiekosten die meestal variëren van €50 tot €300.

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *