Anglo-Français de Petit Vénerie volwassenen en pup – Informatie & meer

hondenras Anglo Français de Petit Vénerie

De Anglo-Français de Petit Vénerie, een middelgroot hondenras, heeft een fascinerende geschiedenis die zijn wortels vindt in de kruisingen tussen Franse en Engelse hounds. 

Dit ras, ontstaan in Frankrijk, werd specifiek gefokt voor de jacht op kleiner wild zoals konijnen, kwartels en fazanten. Het is een lid van de meutehondenfamilie en staat bekend om zijn uithoudingsvermogen en jachtinstinct.

Net als zijn grotere tegenhanger, de Grand Anglo-Français, combineert de Petit Vénerie de sterke jachteigenschappen van rassen zoals de Beagle en kleinere Franse hounds. Deze honden zijn waarschijnlijk zowel de kleinste als de jongste in de groep van Franse en Engelse hounds. 

Met een schofthoogte variërend van 48 tot 56 cm, is de Anglo-Français de Petit Vénerie een goed gebouwde hond, vaak driekleurig gefokt, met een korte, onderhoudsvriendelijke vacht.

De Anglo-Français de Petit Vénerie staat bekend als een hond die graag werkt en is zeer geschikt als speur- en meutehond. Hoewel ze oorspronkelijk gefokt werden voor de jacht, kunnen ze ook goede gezinshonden zijn, mits ze de juiste training en socialisatie krijgen.

Het uiterlijk van de Anglo-Français de Petit Vénerie

De Anglo-Français de Petite Vénerie is een sierlijke jachthond, erkend door de Fédération Cynologique Internationale (FCI). 

Dit ras, vaak gewoon ‘Petite Vénerie’ genoemd, is een kruising tussen de Beagle en een aantal kleinere Franse hounds. Hun afkomst is zichtbaar in hun uiterlijk, waarbij ze zowel kenmerken van de Franse als Engelse hounds vertonen.

De volwassen Anglo-Français de Petite Vénerie heeft een korte, gemakkelijk te onderhouden vacht die vaak tricolore is, vergelijkbaar met de Grand Anglo-Français Tricolore

Hun vacht kan variëren van wit-oranje tot de klassieke ‘blanc et noir’. Deze honden hebben een atletische en goed gebalanceerde bouw, wat hen uitstekende speur- en meutehonden maakt, vooral bij de jacht op konijnen.

De oren van de Anglo-Français de Petite Vénerie zijn opvallend en hangen naast de kop, wat een kenmerkend kenmerk is voor vele hounds. 

Hun ogen stralen intelligentie en alertheid uit, wat essentieel is voor hun rol als werkhonden. De Anglo-Français de Petite Vénerie wordt beschouwd als een uitstekende begeleidingshond en kan een liefdevol lid van het gezin zijn.

Erfelijke ziektes en aandoeningen

De Anglo-Français de Petite Vénerie, is over het algemeen een gezond ras, maar net als alle hondenrassen kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde erfelijke ziektes en aandoeningen. Eigenaren van de Anglo-Français de Petite Vénerie moeten zich bewust zijn van deze mogelijke gezondheidsproblemen om de holistische gezondheid van hun hond te waarborgen. 

Hier is een lijst van enkele aandoeningen die bij dit ras kunnen voorkomen:

 1. Heupdysplasie: Een veelvoorkomende aandoening bij veel rassen, gekenmerkt door een abnormale vorming van het heupgewricht.
 2. Oorinfecties: Vanwege hun hangende oren zijn ze vatbaar voor oorinfecties, die regelmatige reiniging vereisen.
 3. Oogaandoeningen: Zoals progressieve retina-atrofie, die kan leiden tot blindheid.
 4. Huidallergieën: Kunnen voorkomen door voedselintoleranties of omgevingsfactoren.
 5. Hartproblemen: Verschillende hartaandoeningen kunnen bij dit ras voorkomen.

Het karakter van de Anglo-Français de Petite Vénerie

De Anglo-Français de Petite Vénerie, een ras dat in Frankrijk gefokt is en bekend staat om zijn mix van Franse en Engelse jachthondeigenschappen, heeft een uniek en aantrekkelijk karakter. 

Deze honden zijn energiek, intelligent en hebben een sterke jachtinstinct, vergelijkbaar met andere hounds zoals de Petit Bleu de Gascogne en de Blanc et Noir.

Als volwassen hond is de Anglo-Français de Petite Vénerie zeer actief en vereist veel beweging. 

Dit maakt ze een uitstekende keuze voor actieve gezinnen of individuen die genieten van buitenactiviteiten. Ze zijn bekend om hun liefde voor jagen, wat betekent dat ze mogelijk niet het meest geschikt zijn voor huizen met kleine huisdieren.

Deze honden zijn over het algemeen vriendelijk en sociaal, hoewel ze enige tijd nodig kunnen hebben om te wennen aan nieuwe situaties en mensen. 

Met de juiste socialisatie vanaf jonge leeftijd, kan jouw Anglo-Français de Petite Vénerie zich ontwikkelen tot een evenwichtige en goed aangepaste gezinshond.

Anglo Français de Petit Vénerie hondenras

Verzorging van de Anglo-Français de Petite Vénerie

Dit energieke ras, vergelijkbaar met de Petit Blue de Gascogne, vereist specifieke aandacht om hen in optimale conditie te houden.

Voeding: Het is belangrijk om jouw Anglo-Français de Petite Vénerie een gebalanceerd dieet te geven dat specifiek is afgestemd op hun energiebehoefte. Kies voor hoogwaardig hondenvoer dat rijk is aan voedingsstoffen en overweeg supplementen zoals cranberry voor urineweggezondheid.

Vachtverzorging: De vacht van de Anglo-Français de Petite Vénerie is relatief onderhoudsarm, maar regelmatige borstelbeurten helpen om hun vacht schoon en glanzend te houden. 

Dit ras heeft geen uitgebreide trimbeurten nodig, maar houd hun nagels kort en controleer regelmatig hun oren, vooral omdat hounds vatbaar kunnen zijn voor oorinfecties.

Beweging: Als actieve jachthonden houden ze ervan om veel te bewegen. Zorg voor voldoende dagelijkse lichaamsbeweging zoals wandelingen en speeltijd om hun energie op een positieve manier te kanaliseren.

Gezondheidszorg: Regelmatige veterinaire controles zijn belangrijk om gezondheidsproblemen vroegtijdig te detecteren en aan te pakken. 

Let specifiek op tekenen van veelvoorkomende aandoeningen die kunnen voorkomen bij honden van hun grootte en activiteitsniveau.

Sociale Interactie: De Anglo-Français de Petite Vénerie is sociaal en geniet van interactie met hun gezin. Zorg voor voldoende socialisatiemogelijkheden om hun mentale gezondheid te bevorderen.

Socialisatie en opvoeding van de Anglo-Français de Petite Vénerie

De socialisatie en opvoeding van de Anglo-Français de Petite Vénerie zijn cruciale aspecten van hun ontwikkeling tot een goed aangepaste en evenwichtige hond. Deze ras, vereist een gerichte benadering om het beste uit hun karakter te halen.

Socialisatie: Begin vroeg met de socialisatie van jouw Anglo-Français de Petite Vénerie. Exposeer ze aan verschillende mensen, dieren, omgevingen en geluiden. 

Dit helpt hen om te wennen aan diverse situaties en om niet angstig of agressief te reageren op nieuwe ervaringen. Parken, hondenscholen en speeldates met andere honden zijn goede manieren om hen te socialiseren.

Training: Wees consequent en geduldig in de training. Dit ras reageert goed op positieve bekrachtiging en beloningsgerichte trainingstechnieken. 

Vanwege hun intelligentie en leergierigheid kunnen ze snel commando’s oppikken. Het is belangrijk om tijd te besteden aan basisgehoorzaamheidstraining en hen te leren reageren op basiscommando’s.

Fysieke en Mentale Stimulatie: De Anglo-Français de Petite Vénerie heeft veel lichaamsbeweging nodig. 

Zorg voor dagelijkse wandelingen, speeltijd en andere activiteiten om hun fysieke en mentale energie te kanaliseren. Trainingsspelletjes en intelligentiespeelgoed kunnen ook helpen om hun geest scherp te houden.

Hoeveel ervaring vereist een Anglo-Français de Petite Vénerie

De Anglo-Français de Petite Vénerie is een ras dat enige ervaring vereist van zijn eigenaar, met name vanwege zijn sterke jachtinstinct en energieniveau. 

Hoewel dit ras bekend staat om zijn intelligente en aanpasbare aard, zijn ze het meest geschikt voor eigenaren die vertrouwd zijn met de behoeften van actieve en werkhonden.

Nieuwe eigenaren moeten bereid zijn om tijd en moeite te steken in de training en socialisatie van de hond. 

Deze honden reageren goed op positieve trainingsmethoden en vereisen consistente, geduldige begeleiding om hun potentieel als gehoorzame en goed gesocialiseerde huisdieren te bereiken. 

Een goede kennis van hondengedrag en trainingsprincipes kan enorm helpen bij het opvoeden van een Anglo-Français de Petite Vénerie.

Vanwege hun jachtaanleg is het ook essentieel dat eigenaren begrijpen hoe ze het jachtinstinct van de hond kunnen beheren en kanaliseren, vooral in gebieden waar klein wild aanwezig is. 

Regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie zijn van cruciaal belang om te voorkomen dat ze zich vervelen of destructief gedrag ontwikkelen.

Is trainen noodzakelijk?

Training is absoluut noodzakelijk voor de Anglo-Français de Petite Vénerie. Deze intelligente en actieve honden vereisen gestructureerde training om hun potentieel als goedgemanierde huisdieren te bereiken.

Vanaf jonge leeftijd is het belangrijk om te beginnen met basisgehoorzaamheidstraining. Dit helpt bij het opbouwen van een sterke band tussen de hond en de eigenaar en legt de basis voor toekomstig leerproces. 

Positieve bekrachtigingstechnieken werken goed bij dit ras, aangezien ze gevoelig zijn voor de toon van de stem en reageren op beloningen.

De Anglo-Français de Petite Vénerie heeft een natuurlijke aanleg voor jagen, wat betekent dat training ook moet focussen op het beheersen van hun jachtinstinct. 

Dit is vooral belangrijk bij wandelingen in gebieden met veel wild. Daarnaast is socialisatietraining cruciaal om hen comfortabel te maken in diverse omgevingen en situaties, en om te voorkomen dat ze te schuchter of te dominant worden.

Ten slotte, vanwege hun energieniveau, profiteren ze van behendigheidstraining en andere activiteiten die zowel fysieke als mentale stimulatie bieden. 

Regelmatige training en voldoende lichaamsbeweging zijn essentieel voor het welzijn van een Anglo-Français de Petite Vénerie, waardoor ze zowel fysiek als mentaal in balans blijven.

Hoeveel beweging heeft een Anglo-Français de Petite Vénerie nodig?

De Anglo-Français de Petite Vénerie, bekend om zijn hoge energieniveau en sterke jachtinstinct, heeft aanzienlijke dagelijkse beweging nodig. Dit actieve hondenras floreert met voldoende fysieke activiteit en mentale stimulatie.

Idealiter zou een Anglo-Français de Petite Vénerie elke dag minimaal één tot twee uur beweging moeten krijgen. 

Dit kan bestaan uit lange wandelingen, hardlopen, spelen in een veilig omheind gebied, of deelnemen aan hondensporten zoals behendigheid en flyball. 

Deze activiteiten helpen niet alleen om hun fysieke energie te kanaliseren, maar bieden ook essentiële mentale stimulatie.

Naast geplande oefeningen, is het ook belangrijk om dit ras te betrekken bij interactieve spelletjes en trainingssessies om hun geest scherp te houden. Ze genieten van uitdagingen en activiteiten die hun natuurlijke jachtvaardigheden benutten.

Anglo Français de Petit Vénerie hondenras

Hoe is de omgang met kinderen? 

De Anglo-Français de Petite Vénerie staat bekend om zijn vriendelijke en energieke aard, wat ze tot een goede metgezel voor kinderen kan maken. 

Met hun speelse en levendige persoonlijkheid kunnen ze goed overweg met kinderen, vooral als ze van jongs af aan samen opgroeien.

Belangrijk is dat zowel de hond als de kinderen goed worden begeleid en geleerd wordt hoe ze veilig met elkaar kunnen omgaan. 

Kinderen moeten leren om de hond met respect te behandelen en niet als speelgoed. Vanwege hun jachtinstinct is het essentieel om toezicht te houden wanneer de hond samen is met kleinere kinderen, om te voorkomen dat speels gedrag te ruw wordt.

Het is ook belangrijk om de Anglo-Français de Petite Vénerie goed te socialiseren en te trainen om ervoor te zorgen dat ze goed gedrag vertonen rond kinderen. Een goed gesocialiseerde hond zal minder snel angstig of agressief zijn in onbekende situaties.

Voordelen van een Anglo-Français de Petite Vénerie

 1. Energiek en Actief: Ze zijn ideaal voor actieve gezinnen of individuen die genieten van buitenactiviteiten.
 2. Intelligentie: Dit ras is intelligent en leergierig, wat de training relatief makkelijk maakt.
 3. Goede Jagers: Met hun sterke jachtinstinct zijn ze uitstekende metgezellen voor jacht- en buitenactiviteiten.
 4. Sociaal: Ze gaan over het algemeen goed om met andere honden en kunnen zich goed aanpassen aan een gezinsomgeving.
 5. Lage Verzorgingsbehoefte: Hun korte vacht vereist minimale verzorging.

Nadelen van een Anglo-Français de Petite Vénerie

 1. Hoge Bewegingsbehoefte: Ze hebben veel beweging nodig, wat een uitdaging kan zijn voor minder actieve eigenaren.
 2. Jachtinstinct: Hun sterke jachtinstinct kan een uitdaging vormen in gebieden met veel wild.
 3. Niet Ideaal voor Kleine Ruimtes: Vanwege hun energieniveau zijn ze niet geschikt voor kleinere woonruimtes zoals appartementen.
 4. Socialisatie Noodzakelijk: Vroege en consistente socialisatie is nodig om te voorkomen dat ze schuchter of te dominant worden.
 5. Toezicht bij Kinderen: Ze moeten goed in de gaten gehouden worden bij interacties met kleine kinderen.

Hoe oud wordt een Anglo-Français de Petite Vénerie

De Anglo-Français de Petite Vénerie, heeft over het algemeen een goede levensverwachting. Gemiddeld wordt dit ras tussen de 12 en 15 jaar oud. Zoals bij alle hondenrassen, wordt hun levensduur beïnvloed door verschillende factoren, waaronder genetica, leefomstandigheden, voeding en de kwaliteit van de zorg die ze ontvangen.

Een gezonde levensstijl is cruciaal voor het verlengen van hun levensduur. Dit omvat een gebalanceerd dieet, voldoende lichaamsbeweging, en regelmatige veterinaire zorg. 

De Anglo-Français de Petite Vénerie is actief en heeft veel beweging nodig, wat helpt om ze fysiek fit en mentaal gestimuleerd te houden.

Prijs van een Anglo-Français de Petite Vénerie

De prijs van een Anglo-Français de Petite Vénerie kan aanzienlijk variëren afhankelijk van of u besluit te kopen bij een fokker of te adopteren via een reddingsorganisatie of asiel.

Bij een erkende fokker kunnen de kosten voor een Anglo-Français de Petite Vénerie puppy variëren. Deze prijs hangt af van verschillende factoren, zoals de bloedlijn, gezondheidsstatus van de ouders, en de reputatie van de fokker. 

Prijzen kunnen beginnen vanaf ongeveer €500 tot €1000 of zelfs hoger voor puppy’s van topkwaliteit. Deze prijs kan ook de kosten dekken voor initiële vaccinaties, gezondheidsonderzoeken en soms microchipping.

Aan de andere kant zijn de kosten voor adoptie meestal lager en meer gericht op het dekken van de basiskosten van zorg. Adoptiekosten variëren doorgaans van ongeveer €50 tot €300, afhankelijk van de organisatie. Deze vergoedingen kunnen ook basis medische zorg zoals vaccinaties, sterilisatie of castratie en soms een microchip omvatten.

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *