Zo voorkom je dat je hond oververhit raakt

Zo voorkom je dat je hond oververhit raakt

De zon schijnt fel, de temperatuur klimt – de perfecte dag om met je trouwe viervoeter te genieten van het buitenleven. Maar let op! De zomerhitte kan voor honden gevaarlijk zijn. Hun vacht houdt warmte vast en ze kunnen niet zweten zoals wij. Dus hoe houd je je harige vriend koel tijdens zwoele zomerdagen?

Zorg voor schaduw en water

Creëer een schaduwrijk toevluchtsoord waar je hond kan afkoelen. Een parasol, bomen of een schaduwplek in je tuin bieden de perfecte verkoeling. Zorg voor vers, koel water en verwen je hond met een klein hondenbadje om de pootjes in te laten peddelen. Vergeet niet: ook jij geniet op warme dagen van wat verkoeling! Terwijl je hond heerlijk afkoelt, kun je ontspannen met een potje poker in een van de Nederlandse online casino’s.

Wandelen met beleid

Vermijd lange wandelingen tijdens de hete middaguren. Kies voor de koelte van de ochtend of avond. Asfalt kan opwarmen tot wel 50 graden, wat brandwonden aan de voetzolen van je hond kan veroorzaken. Til je hond op en zet hem pas neer op gras. Is de avond aangenaam? Geniet dan van een avontuur op een losloopveldje. Laat je hond ravotten terwijl jij geniet van een potje poker of roulette op je mobiel, met een koel drankje binnen handbereik.

Symptomen van oververhitting

Wees alert op signalen van oververhitting: overmatig hijgen, braken, zwakte, duizeligheid en bleek tandvlees. Neem direct maatregelen: breng je hond naar een koele plek, bied water aan en koel zijn lichaam met vochtige doeken. Neem contact op met de dierenarts als de symptomen aanhouden.

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *